Vi bruger cookies

Ved at bruge sitet acceptere du dette. "nej tak til cookies"

Læs vores cookiepolitik

12 november 2021 kl. 13:00

Social- og Ældreministeren har under hensyn til den aktuelle situation med COVID-19 og på baggrund af indstilling fra Epidemikommissionen udstedt en bekendtgørelse om krav om coronapas. Bekendtgørelsen medfører, at besøgende på kommunens ældrecentre og midlertidige pladser fra og med 12. november skal have et gyldigt coronapas, før de må komme på besøg.

Dette gælder dog ikke,

  • børn under 15 år,
  • -nære pårørende
  • -værge, personlige repræsentanter og advokater m.v.
  • personer, der kan fremvise dokumentation udstedt og underskrevet af et kommunalt borgerservicecenter for at være undtaget fra at få foretaget en covid-19-test, jf. bekendtgørelsens § 3, stk. 2.

Ved nære pårørende forstås ægtefælle, faste samlevende, faste partner, forældre, børn og børnebørn. Fjernere slægtninge, søskende, stedbørn eller plejebørn, plejefamilier, en god ven eller fast besøgsven vil også efter omstændighederne kunne anses som nære pårørende, navnlig i de tilfælde, hvor der ikke er en ægtefælle, samlever eller børn.

Der er ikke krav om coronapas i borgerens egen bolig, men på fællesområder er der krav, dvs. skal man igennem et offentligt fællesområde for at komme ind i borgerens bolig, skal man have et coronapas.

Du kan derfor blive bedt af personalet om at fremvise dit coronapas. Hvis en besøgende ikke kan fremvise et coronapas, kan den pågældende bortvises.

 

Igen opfordrer vi til, at man ikke møder op, hvis man har symptomer på Covid-19.